Σημαντική διάκριση για τον Καθ. Δ. Βαγενά

Εκτυπώσιμη μορφή

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανακοίνωσε ότι ο Καθηγητής του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Δημήτριος Βαγενάς προκρίθηκε στις 21 τελικές συμμετοχές στον πανελλήνιο διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας από τον ΣΕΒ και την Eurobank. Συμμετείχαν περισσότερες από 300 προτάσεις από πανεπιστημιακές ομάδες, ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα, χώρους επιχειρηματικής καινοτομίας, αλλά και μεμονωμένους ερευνητές.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να κινητοποιηθούν δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και να ενθαρρυνθεί η έρευνα και η καινοτομία, που αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Ο κ. Βαγενάς ανέπτυξε μία πρωτοποριακή τεχνολογία καθαρισμού του πόσιμου νερού από ουσίες όπως το υδρόθειο, η αμμωνία, ο σίδηρος και το μαγγάνιο, ουσίες που ανιχνεύονται στα υπόγεια ύδατα πολλών περιοχών της χώρας. «Πρόκειται για βιολογική μέθοδο καθαρισμού και έχει μηδενικό κόστος για τον καταναλωτή» δήλωσε στην «Καθημερινή». «Το σύστημα λειτουργεί ήδη εδώ και τρία χρόνια σε χωριό στα σύνορα Αχαΐας και Ηλείας, ενώ ενδιαφέρον έχουν δείξει φτωχές χώρες του εξωτερικού όπως το Πακιστάν, η Βολιβία και η Αίγυπτος», κατέληξε.

Άλλο υλικό για το έργο αυτό θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.water-biofilter.gr

Ενδεικτικά, μπορείτε επιπλεόν να επισκεφθείτε:

© 2008-2020, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος