Skip to main content

Ορκωμοσία Προπτυχιακών-Μεταπτυχιακών Φοιτητών Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 και ώρα 12:00

25 Ιουν 2024, 09:04
ορκωμοσία

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματός μας θα γίνει στις 2 Αυγούστου  2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 μ.μ. στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών στο ΑΓΡΙΝΙΟ, Σεφέρη 2.

Σχετικά με τη διαδικασία διεξαγωγής εκδηλώσεων αποφοίτησης και ορκωμοσίας φοιτητών με υποχρεωτική τήρηση κανόνων απαιτήσεων και διαδικασιών σύμφωνα με την ισχύουσα ΚΥΑ, σύμφωνα με τα κάτωθι (α) και (β) σχετικά όπως ισχύουν, σας ενημερώνουμε ότι στην τελετή ορκωμοσίας επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο των ορκιζόμενων, συνοδευόμενων από πέντε (5) το πολύ άτομα ανά ορκιζόμενο-η.

Σχετ.:

α) Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΕΚ 5468/14.9.2023, τ. Β’)

β) Το υπ’ αριθ. 630/17.2.21 τ. Β' ΦΕΚ (Συμπλήρωση του Οργανισμού Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών)

γ) Οι διατάξεις του ν. 4957/2022 (ΦΕΚ 141/21.7.22, τεύχος Α΄)

δ)  Το  από  17.4.2024  ηλεκτρονικό  μήνυμα  του  Τμήματος  Δημοσίων  Σχέσεων,  Εθιμοτυπίας  και Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων & Εξωστρέφειας με τα συνημμένα

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το πτυχίο ή το δίπλωμα απονέμεται σε δημόσια τελετή ορκωμοσίας και απονομής πτυχίων/διπλωμάτων, ενώπιον των Πανεπιστημιακών Αρχών (Πρυτανικών Αρχών, Κοσμητόρων Σχολών, Προέδρων Τμημάτων ή εκπροσώπων τους), οι οποίοι συμμετέχουν στην τελετή με την τήβεννο του Ιδρύματος.

Για τα Τμήματα που εδρεύουν εκτός Πατρών οι τελετές απονομής  προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών θα πραγματοποιούνται στην έδρα των Τμημάτων (Αγρίνιο, Μεσολόγγι)

Πληροφορίες για πρόσβαση μπορείτε να αναζητήσετε στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/foitites/protoeteis/prosvasi-stin-panepistimioupoli-patras/

Το κείμενο του όρκου των προπτυχιακών αποφοίτων, χορηγείται από τη Γραμματεία του Τμήματος και διαβάζεται από τον πρωτεύσαντα ή την πρωτεύσασα σε βαθμό Διπλώματος του Τμήματος.

Όσοι/-ες εκ των αποφοίτων δεν επιθυμούν να δώσουν θρησκευτικό όρκο επιτρέπεται η επίκληση της τιμής και της συνειδήσεώς των.

Η επίδοση των πτυχίων/διπλωμάτων γίνεται κατ’ αλφαβητική σειρά.

Οι υπό ορκωμοσία απόφοιτοι/ες συμμετέχουν στην τελετή με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 ΟΙ ΥΠΟ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ (1) ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΝΔΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΗΒΕΝΝΟ.

Μετά το πέρας της τελετής, επιστρέφουν υποχρεωτικά & ενυπογράφως την τήβεννο.

Στις τελετές θα συμμετάσχουν οι ορκιζόμενοι/-ες, συνοδευόμενοι:

από πέντε (5) το πολύ άτομα/ορκιζόμενο-η στις τελετές ορκωμοσίας των προπτυχιακών αποφοίτων.

Οι ορκιζόμενοι με τους συνοδούς τους προσέρχονται στο χώρο διεξαγωγής της τελετής μία ώρα πριν την έναρξη της τελετής και αποχωρούν σταδιακά, χωρίς να παραμένουν στους κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός μεταξύ των τελετών ορκωμοσίας.

Επειδή η τελετή ορκωμοσίας αποτελεί μια σημαντική στιγμή τόσο για τους αποφοίτους όσο και για τις οικογένειές τους, μεριμνάται ώστε να πραγματοποιηθεί σε ατμόσφαιρα πολιτισμού και ευπρέπειας, όπως αρμόζει σε Ακαδημαϊκό Ίδρυμα.

Ως εκ τούτου, απαγορεύεται η κατανάλωση ποτού και φαγητού, καθώς και η χρήση ειδών πάρτι (σερπαντίνων, κομφετί, καραμουζών κλπ.) στο χώρο διεξαγωγής των τελετών, στους κοινόχρηστους χώρους και στον περιβάλλοντα χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΕΕ 2016/679, σας ενημερώνουμε ότι, οι τελετές ορκωμοσίας πτυχιούχων – διπλωματούχων του Πανεπιστημίου Πατρών, βιντεοσκοπούνται, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των τελετών λαμβάνονται φωτογραφίες των ορκιζόμενων και των παρευρισκόμενων επισκεπτών από διαπιστευμένους φωτογράφους, εικονολήπτες. Με τη συμμετοχή σας στις τελετές δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτήν. Όποιος ή όποια δεν αποδέχεται την πιθανότητα να φωτογραφηθεί ή βιντεοσκοπηθεί, παρακαλούμε να το δηλώσει στο (panen@upatras.gr), προκειμένου να κατευθυνθεί σε θέσεις εκτός εμβέλειας της φωτογράφησης ή της βιντεοσκόπησης. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Πληροφορίες σχετικά με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων μπορείτε να αναζητήσετε στο σύνδεσμο: https://www.upatras.gr/privacy-policy/ ή να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (dpo@upatras.gr).

Οι τελετές αποφοίτησης θα πραγματοποιηθούν με την υποχρεωτική τήρηση κανόνων, απαιτήσεων και διαδικασιών σύμφωνα την εκάστοτε ισχύουσα ΚΥΑ κατά της πανδημίας covid 19.

Σύσταση για τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε όλους τους χώρους διεξαγωγής των τελετών, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Το πρόγραμμα των τελετών ενδέχεται να τροποποιηθεί και να προσαρμοστεί ανάλογα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά την χρονική περίοδο διεξαγωγής των τελετών ορκωμοσίας.

Αναλυτικές οδηγίες ορκωμοσίας και περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από  τη Γραμματεία του Τμήματος:

secrsa@upatras.gr

2641074138- 74232