Skip to main content
Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος
Πανεπιστήμιο Πατρών
Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος
Πανεπιστημίου Πατρών
Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος
Πανεπιστημίου Πατρών

Σχετικά με το Τμήμα

Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ιδρύθηκε το 1998 με την ονομασία Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος τον Μάιο του 2019 (Ν. 4610/2019).

Το Τμήμα απονέμει τίτλο Integrated Master μαζί με το Δίπλωμα Μηχανικού Περιβάλλοντος.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος αναγνωρίζονται από το ΤΕΕ και έχουν τη δυνατότητα εξετάσεων για απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Μηχανικού Περιβάλλοντος.

Στόχος του Τμήματος είναι να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην επιστήμη της Περιβαλλοντικής Μηχανικής και να παράσχει ένα Πρόγραμμα Σπουδών που θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Περιβαλλοντικής Μηχανικής και της Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος. Το προσφερόμενο Πρόγραμμα Σπουδών ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της επιστήμης των Μηχανικών Περιβάλλοντος.

 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Εφαρμογές Προστασίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος

Τελευταίες Ανακοινώσεις

Δείτε τις τελευταίες ανακοινώσεις από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος

Αφορά σε φοιτητές/τριες ΠΣ Μηχανικών Περιβάλλοντος που δεν κατοχύρωσαν από παρουσίες σε προηγούμενα εξάμηνα τα Εργαστήρια 1) Γενικής Ανόργανης Χημείας, 2) Περιβαλλοντικής Χημείας – Περιβαλλοντικής Γεωχημείας και 3) Φυσικοχημείας-Θερμοδυναμικής

 

Αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

 

Σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 12/9/2024 έως και την Τετάρτη 18/09/2024 επιτρέπεται εκ νέου η υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 και αφορά δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση εντός της αρχικής προθεσμίας

Η Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης ατόμων με αναπηρία και ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελεί οργανική μονάδα του Πανεπιστημίου Πατρών με αποστολή την εξασφάλιση της πλήρους συμμετοχής των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που είναι άτομα με αναπηρία και άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο σύνολο των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών δραστηριοτήτων που διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο, μέσω των ειδικότερων αρμοδιοτήτων της.